Den nya tidens Bank !

Banker vad har det blivit av med våra banker, går alltså in på Swedbank med en glasburk (som vi har till det som kallas ”skrammel” småmynt som hamnar i fickor), vad säger man inne på banken då ? jo vi handhar inte pengar, på en bank !


Inte nog med detta, har ytterligare en vad jag tycker pinsamhet för bankerna. Vid tillfället med glasburken hänvisades vi till konsom som ligger längre ner på samma gata i Eksjö, väl där så säger man ”vi är ingen bank” när vi ger infon att vi är hänvisade hit av just banken, irritationen som kom gick inte att ta miste på.


Då ställer man ju sig frågan, vad ska vi ha bankerna till. Det finns naturligt 1000 andra ärenden till en bank, men ändå.


Det kontantlösa samhället är ju ett annat ämne som har en viss anknytning till banken, den har ju bleknat idag, kanske. Varför skulle vi ha nya pengar till, en av anledningarna kan vara, tittar man på hu de nya sedlarna och mynten ser ut så får iaf jag en känsla av utländsk valutas utseende, för att våra nyanlända ska känns sig mindre främmande, kanske är det så. Eouro valutan ligger förhoppningsvis långt fram och är inte aktuell nu, som väl är.


Något annat som är irriterande med bankerna så är det deras avgifter med alla deras stjänster, menar inte att det ska vara gratis men som nu är många avgifter rent hutlösa, betala räkningar är ju en annan del av bankens stjänster där de idag slår ut stora delar av våra äldre som har svårt att hänga med i den digitala utvecklingen som bankerna utnyttjar till fullo.

Min Spotify lista, besök den gärna (Gerras List)

https://open.spotify.com/user/gertlk/playlist/1pwI69DyjrJeXMNcH0piI5
På återseende…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.