Arbetar rättigheter !

En Norsk journalist skrev för ett par dagar sedan ”luktar ruttet om sopstrtejkarna”

Lägger in hans text samt en bild på honom nedan.


Fjellner (M): ”Luktar ruttet om sopstrejkarna”

http://omni.se/a/yqXXK

● OPINION | SOPHÄMTARSTREJKEN Sopåkarnas strejk framstår som en ren lyxstrejk om man jämför deras krav med lönevillkoren för poliser och sjuksköterskor. Det skriver den moderate europaparlamentarikern Christofer Fjellner i en debattartikel i Aftonbladet. 
”Det blir alltmer uppenbart att delar av arbetarrörelsen har tappat kontakten med verkligheten”, skriver Fjellner, som också ger en känga till Transportarbetareförbundet som han menar inte ”förmår hålla ordning på arbetsplatsen”.

De strejkande arbetarna får dock stöd av Aftonbladets Anders Lindberg i en ledartext i samma tidning. Att sopåkarna sa nej till budet som skulle innebära en lönesänkning på tusentals kronor är förståeligt, menar han. I stället borde kritiken riktas mot arbetsgivaren Reno Norden, som riskerar konkurs och som fått böta 1,4 miljoner kronor efter att ha brutit mot värdepapperslagen och inte informerat om den ekonomiska krisen i tid, skriver Lindberg.

(Källa http://omni.se/)

Slut citat.

Skulle inte det vara ligitimt att som ”vanlig arbetare” reagera när en lönesänkning på 1000 svenska kronor hotar utan att man för den skull ska behöva bli jämförd med andra yrkesgrupper, sopåkarn väljer ju åtminstone att göra detta i stor grupp dvs kollektivt.

Men det ska ju idag 2017 tullas på ”den vanliga” arbetarens rättigheter, även Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen vill ta bort ”sist in först ut” som finns med i LAS lagen om arbetarskydd. LAS måste lukras upp hette det för att göra det enklare för företag att själva välja vilka som ska lämna arbetet vi olika kriser.

I min strävan efter att kombinera samhällsdebatt med ett Heavy metal intresse.

Sverige bandet Arch Enemy med sin nya video ”The World Is yours”

Idag har jag känslan av att ett fast ”jobb” är inte längre lika önskvärt därav blir ju bemanningsföretagen fler och fler. Fler timmanstälningar är moddelen, detta är för oss fast anställda en ren styggelse som urhållkar systemet.

Det sk LAS ”lagen om anställningsskydd” används idag flitigt av LO de sk facken, det är bra, något ska finnas som hjäper den lilla arbetaren när det gäller omständigheter som angår anställningen.

LO kopplas idag ihop med socialdemokraterna och har gjorts så sedan många år, sära på dessa. LO ska inte kopplas ihop med något parti. Medlemsavgiften till LO är en dyr historia som inte skulle gå till socialdemokraternas kassa alls. De borde klara sig själva.

Vi Hörs…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.