Skydda våra Svenska bönder från denna man…

Fredrik Segerfeldt, född 10 augusti 1970, är en svensk författare och liberal debattör. Segerfeldt började sin karriär som översättare efter fullgjord fil. kand. i språk Stockholms universitet, …

Den ideologiska konflikten inom Centern kommer till ytan igen efter Fredrik Segerfeldt kommentarer. Jordbruksaktuellt:

”Många lantbrukare är upprörda efter debattören Fredrik Segerfeldts uttalanden i tv4:s nyhetsmorgon där han menade att det inte finns några skäl att köpa svenskt kött och att det egentligen inte behövs några lantbrukare i Sverige…

– Det finns en otäck nationalistisk syn på det här med jordbruk, säger han och fortsätter: – Jag köper aldrig svenskt kött bara för att jag retar mig på mig på det här med ”köp svenskt kött”, varför skulle jag göra det?…Folk dör väl inte av antibiotikaresistens i resten av världen heller”

Segerfeldt argumenterar mot stöd till jordbruket under torkan: ”Det svenska jordbruket är ett starkt särintresse som har varit skickligt på att bygga upp en falsk bild av det nödvändiga i den egna existensen. Dessutom präglas debatten av vaga känslor av nationalism och nostalgi. Sanningen är att lantbruket är en genomsubventionerad industri som lever på andras bekostnad”

Fredrik Segerfeldt är en ideologisk inspiration för Stureplanscentern, exempelvis när Centerns migrationspolitiska talperson delade ut hans skrift om öppna gränser till hela riksdagsgruppen. Staffan Danielsson som är en företrädare för den motsatta mer traditionella landbrukarfalangen är kritiskt:

”Den ultraliberale jordbruksexperten @segerfeldt föreslår att Sverige importerar sin mat från Norge, som redan importerar hälften av allt man själva äter, samt från Colombia som exporterar kaffe och bananer och använder mycket kemiska bekämpningsmedel. Genialt, i sanning!”

Det finns naturligtivs många som anser att jordbruket ska avregleras och få minskat stöd. Segerfeldt är går dock till andra extremen och avfärdar lättvindigt seriösa argument som att inhemsk matproduktion behövs i händelse av kris. Han använder strawman att även jordbrukets insatsvaror skulle drabbas, men det är naturligtivs bättre med en ansträngd jordbruk under krigsblockad än ingen matproduktion alls och masssvält.

Segerfeldt har som reaktion på konservatism gått till den andra extremen och är irrationellt fientlig mot allt nationen representerar. Vi har för mycket av denna ungdomsförbundsradikalism som man uppmanar unga att känslosamt ta ställning för radikala experiment utan att tänka igenom konsekvenserna i stället för evidensdriven liberalism.

Klipp från TV4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.