K-Son Reflects On Rock World

Guns N’ Roses’ ’Not in This Lifetime…’ Tour Surpasses $230 Million

The latest Hot Tours has come out and Guns N’ Roses tops the list, steamrolling the competition as their ’Not in This Lifetime…’ jaunt travels the globe.

Guns N’ Roses’ 2017 ‘Not in This Lifetime’ Tour Dates
5/27 — Dublin, Ireland — Slane Castle

5/30 — Bilbao, Spain — San Mames Stadium

6/2 — Lisbon, Portugal — Passeio Martimo De Alges

6/4 — Madrid, Spain — Vincente Calderon Stadium

6/7 — Zurich, Switzerland — Letzigrund

6/10 — Imola, Italy — Greenfield

6/13 — Munich, Germany — Olympiastadion

6/16 — London, United Kingdom — London Stadium

6/17 — London, United Kingdom — London Stadium

6/20 — Gdansk, Poland — Stadion Energy Gdansk

6/22 — Hannover, Germany — Messe

6/24 — Werchter, Belgium — Classic

6/27 — Copenhagen, Denmark — Telia Parken

6/29 — Stockholm, Sweden — Friends Arena

7/1 — Hämeenlinna, Finland — Kantolan tapahtumapuisto

7/4 — Prague, Czech Republic — Letnany Airport

7/7 — Paris, France — Stade de France

7/10 — Vienna, Austria — Ernst Happel Stadion

7/12 — Nijmegen, Holland — Goffert Park

7/15 — Tel Aviv, Israel — Hayarkon Park

7/27 — St. Louis, Mo. — The Dome At America’s Center

7/30 — Minneapolis, Minn. — U.S. Bank Stadium

8/2 — Denver, Colo. — Sports Authority Field at Mile High

8/8 — Miami, Fla. — Miami Marlins Stadium

8/11 — Winston-Salem, N.C. — BB&T Field at Wake Forest University

8/13 — Hershey, Pa. — Hersheypark Stadium

8/16 — Buffalo, N.Y. — New Era Field

8/19 — Montreal, Quebec — Parc Jean Drapeau

8/21 — Ottawa, Ontario — TD Place Stadium

8/24 — Winnipeg, Manitoba — Investors Group Field

8/27 — Regina, Saskatchewan — New Mosaic Stadium at Evraz Place

8/30 — Edmonton, Alberta — Commonwealth Stadium

9/1 — Vancouver, British Columbia — BC Place Stadium

9/3 — George, Wash. — The Gorge

9/6 — El Paso, Texas — Sun Bowl Stadium

9/8 — San Antonio, Texas — Alamodome

9/23 — Rio De Janeiro, Brazil — Barra Olympic Park

9/26 — São Paulo, Brazil — Allianz Park

9/29 — Santiago, Chile — Estadio Nacional
Read More: Guns N’ Roses’ ’Not in This Lifetime’ Tour Passes $230 Million | http://loudwire.com/guns-n-roses-not-in-this-lifetime-tour-surpasses-230-million/?trackback=tsmclip
(Source http://loudwire.com/)

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med In Flames – Vi brukar hålla lite på att ta in någon ny i bandet


Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är In Flames där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets gitarrist Niclas Engelin.

Tiderna förändras. 1983 kunde ingen ana hur stora de för dåtiden extrema debutanterna Metallica skulle bli. Och 1994 anade garanterat ingen att ett band från Göteborg som kombinerade death metal med 80-tals-heavy metal skulle komma att spela på arenor och headlina stora festivaler. Det sistnämnda bandet var förstås In Flames. Deras debut ”Lunar strain” har följts av hittills elva ytterligare fullängdsalbum, som ofta haft stor påverkan på hårdrocksscenen som helhet. De banbrytande ”melodic death metal”-släppen ”The jester race” (1996) och ”Whoracle” (1997). De musikaliskt breda och för den amerikanska scenen så inflytelserika ”Reroute to remain” (2002) och ”Come clarity” (2006). Och senast de atmosfäriska och alternativrockande klangerna på ”Siren charms” (2014) och ”Battles” (2016). Kanske är det denna vägran att stagnera som gjort In Flames till ett av Sveriges största hårdrockband någonsin. Detta blir deras enda svenska festivalspelning 2017.
Nu återvänder ni till Sweden Rock Festival för fjärde gången, hur känns det att vara tillbaka?
– Jag tycker det är jäkligt kul för det är en väldigt go’ festival, säger Niclas Engelin. Det är en äldre, gedigen festival som är nischad inom hårdrock och heavy metal-sfären. Det är något jag tycker är väldigt coolt. Jag har ju även varit på festivalen som publik, de har alltid bra band, det är liksom högt och lågt. Det är absolut en grym festival. Så det ska bli otroligt jävla kul att få spela där igen.
Har du något speciellt minne från era tidigare Sweden Rock-spelningar eller som besökare som du vill dela med dig av?
– Jag har många roliga minnen från Sweden Rock. Men ett speciellt minne är från en In Flames-spelning för några år sedan som rent ut sagt var jävligt kall. Man fick värma sig om fingrarna genom att dricka mycket kaffe och te. Men sedan så blev vi varma av adrenalinet för att det var så jävla kul att lira. Men då var det kallt ska du veta! Jag minns att själva scenen var otroligt hal, framför allt den där catwalken. Så man fick passa sig så man inte ramlade. Det hade varit en aning förödande. Så man stod där och nästan fegade och frös. Men det var en jävligt rolig spelning. Sedan har jag som besökare sett många coola band. Jag minns när jag såg TNT när det åskade, ett fantastiskt bra band och då med originaluppsättningen. Sedan får jag heller inte glömma bort att nämna Judas Priest när de hade gjort en comeback. Det var en cool spelning!
Vad kan vi förvänta oss av setlistan denna gång, blir det några överraskningar?
– Det kan jag inte avslöja. Jag bara vet att det kommer bli jävligt coolt. Den kommer att bli lite udda och överraska litegrann, helt klart. Ibland måste man se till att det händer någonting annat. Det måste jag säga att vi är ganska duktiga på. Vi gjorde ju senaste turnén med stråkkvartetten och spelade akustiskt för första gången. Så jag anser att vi är bra på att hitta på lite roliga saker. Det kommer garanterat att bli bra och framför allt jävligt kul på vår kommande Sweden Rock-spelning.
Vilken är din favoritlåt att framföra live med In Flames?
– Det är svårt att välja ut en enda specifik låt. Men en låt som jag tycker är väldigt rolig att spela och som har ett skönt flow i sig är ”Pinball Map”. Jag skulle nog vilja beskriva den lite som ett thrasigt Judas Priest. Låten är bara rätt fram och det går liksom bara inte att hejda sig, låten bara går. Sedan finns det ju så klart många fler favoriter men det är den som kommer upp i huvudet just nu.
Hur går ni tillväga för att skapa en bra liveupplevelse för publiken?

– Vi diskuterar om ljud och ljus och hur vi ska lägga upp det. Sedan brukar vi diskutera setlistan angående hur vi ska göra med den i kombination med ljud och ljus – och hur vi kan förverkliga alla våra idéer på bästa sätt. Sen har vi ju också logistiken i åtanke, alltså hur vi ska kunna frakta allt och så vidare. Det blir en hel del arbete och diskussioner för att vi ska kunna nå det önskade resultatet.

Många medlemmar har kommit och gått i In Flames. Senast var det Peter Iwers och Daniel Svensson som lämnade bandet. Hur tacklar ni medlemsavhopp?
– Det är aldrig lätt och det är alltid svårt. Det är ju liksom personer som har varit med väldigt länge och som man tycker väldigt mycket om. Det bästa är att inte handla i affekt, att bli nervös i det faktum utan man får liksom ta ett steg tillbaka. Vi brukar helt enkelt tänka: ”Okej, nu är vi här och vad kan vi göra i denna situation, hur löser vi detta?” Vi brukar ta det lite försiktigt och vänja oss vid tanken att nu är Daniel eller Peter inte med oss längre. Man måste tänka sunt och hålla sig iskall, vi brukar hålla lite på att ta in någon ny i bandet tills allt känns rätt. Det är så vi brukar gå tillväga när någon väljer att lämna bandet.
Finns det något band som du själv skulle vilja se under årets upplaga av Sweden Rock Festival?
– Det kommer att komma många bra band i år. Metal Church skulle vi ha åkt på turné med nu i maj, men de blev tvungna att ställa in på grund av att deras trummis hoppade av, jag tror att det var därför de ställde in. Hur som helst skulle jag vilja se dem, likaså Candlemass och Venom. Problemet är att jag misstänker att vi kommer samma dag som vi lirar. Så jag är rädd att jag missar en hel del bra band. Vilket är jävligt surt.
IN FLAMES SPELAR PÅ FESTIVAL STAGE, LÖRDAG, 10 JUNI, 22.30
Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

(Source http://rocknytt.net/)

Rocktoberfest är tillbaka – Banden presenterade


Stureplansgruppen Arena Catering presenterar för fjärde året i rad en egna unik kombination av rock, mat och öl: Rocktoberfest 2017.

Fredagen den 27 oktober 2017 är datumet att skriva i almanackan.
Gästande artister är:

MOTHER MISERY

THE QUIREBOYS

EVERGREY

H.E.A.T (Enda spelningen i Stockholm!)
Och för de med VIP-biljett så kommer Bo ”Zinny Zan” Stagman med band att gästa VIP-loungen. Premiumbiljetten ger dig automatiskt medverkan i utlottning av ”Meet and greet” som sker i anslutning till konserten.

Vårt egna samarbete med Gotlands Bryggeri ger oss möjligheten att erbjuda en specialbryggd öl komponerad av vår bryggmästare Johan Spendrup. Vår specialbryggda öl gifter sig givetvis perfekt till vår framtagna meny. Hela säcken binds ihop av Bandit Rock som axlar rollen som kvällens konferencierer. Ses på plats!

(Source: http://rocknytt.net/)

NY LÅT: The Night Flight Orchestra – Sad State Of Affairs


”Sad State Of Affairs”, en helt ny låt av The Night Flight Orchestra finns nu tillgänglig för lyssning.

Låten kommer att finnas med på bandets tredje album ”Amber Galactic” som släpps den 19 maj via Nuclear Blast Records.
Vid förhandsbokning av CD eller Vinyl medföljer ett signerat kort! Exklusivt endast hos Ginza!
The Night Flight Orchestra består av;

Björn ”Speed” Strid (Soilwork) – sång

David Andersson (Soilwork) – gitarr

Sharlee D’Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars) – bas

Richard Larsson (Von Benzo) – keyboards, sång

Jonas Källsbäck (Mean Streak) – trummor, sång

Sebastian Forslund (Kadawatha) – slagverk, gitarr, congas, sång
Låtlista:

01. Midnight Flyer

02. Star Of Rio

03. Gemini

04. Sad State Of Affairs

05. Jennie

06. Domino

07. Josephine

08. Space Whisperer

09. Something Mysterious

10. Saturn In Velvet

11. Just Another Night BONUS TRACK (limited edition digipak, vinyl)

12. Fly Tonight (Never Rewind) BONUS TRACK (Japan only)


(Source: http://rocknytt.net/)

Nickelback Release Moody New Track ’Song on Fire’


Nickelback have released a lyric video for ’Song on Fire,’ the second single off the forthcoming ’Feed the Machine.’

Canadian rock legends Nickelback are readying the release of Feed the Machine, their ninth studio album and successor to 2014’s No Fixed Address. With the title track already out, the band have offered a look at the more emotional side of the album with the lyric video for “Song on Fire.”
This song counters the heaviness of “Feed the Machine,” taking more of a ballad approach. A gentle, somber guitar melody is set against a light beat to open the song and Chad Kroeger eases into it with his familiar gritty croon. There’s a sense of despair and hopelessness as the frontman continues, “The next line I write down / And there’s a tear that falls between the pages” later singing “I write lines down then rip them up / Describing love can’t be this tough.”
“Song on Fire” toys with emotions, taking listeners from bleak lows to empowering highs by the time the chorus arrives and will undoubtedly be a new live favorite, calling for lighters (and phones) to be held in the air, illuminating the sea of fans packed into arenas and outdoor venues.
Feed the Machine will be out June 16 through BMG and pre-orders can be placed at this location.
Nickelback will be on tour all summer starting June 23 and wrapping it all up over three months later on Oct. 1. The run will feature short breaks along the way with support coming from Daughtry and Shaman’s Harvest with Cheap Trick replacing Daughtry on the final five dates. For a list of all stops, check our 2017 Guide to Rock + Metal Tours.
Read More: Nickelback Release Moody New Track ’Song on Fire’ | http://loudwire.com/nickelback-new-track-song-on-fire/?trackback=tsmclip
(Suorce: http://loudwire.com/)

Kobra and the Lotus, ’You Don’t Know’ – Exclusive Video Premiere


Kobra and the Lotus have teamed up with Loudwire to debut the music video for the anthemic ’Prevail I’ track ’You Don’t Know.’
The song skirts the line between hard rock and metal with groove-based riffs that control the energy, suspending the momentum built over the intro throughout the verse with a rolling, subdued chug. This sets the foundation for singer Kobra Paige’s gleaming, almost ethereal voice to guide the mood of “You Don’t Know,” as a gentle piano melody accents her words. With tidal force, the cascading energy explodes as the chorus arrives, offering a clever push and pull.
“WHEW!! I’m beyond the universe excited for us to release our first brand new video for Prevail I!! We poured the essence of all of our years of growing pains, playing shows, touring, recording, and wholehearted passion, into this video,” began Paige. “‘You Don’t Know’ truly captures our energy to it’s fullest authentic potential like never before. Every action in our life comes down to this exact moment and sharing it with all of you. This time it’s playing full throttle in the rain and I feel like I’ve been waiting my whole life for this. Check it out as we firmly set the precedent for what you can expect to see from us as we hit the road with the new material!!”
Head to the Napalm Records webstore to place your pre-order for a physical copy of Prevail I (out May 12) and for digital orders, purchase the album through iTunes with instant gratification downloads of the singles “You Don’t Know” and “Gotham.” Kobra and the Lotus will embark on a headlining North American trek just days before the album arrives and all stops can be seen directly below.
Kobra and the Lotus 2017 Tour Dates With Xandria + Once Human
5/09 — New York, N.Y. @ Webster Hall

5/11 — Quebec City, Quebec @ La Source de la Martiniere

5/12 — Montreal, Quebec @ Foufounes Electriques

5/13 — Toronto, Ontario @ Garrison

5/14 — Cleveland, Ohio @ Agora Ballroom

5/16 — Joliet, Ill. @ The Forge Club

5/18 — Denver, Colo. @ Moon Room

5/19 — Colorado Springs, Colo. @ Black Sheep

5/20 — Salt Lake City, Utah @ Metro Bar

5/22 — Seattle, Wash. @ Studio Seven

5/23 — Portland, Ore. @ Hawthorne Theater

5/24 — San Francisco, Calif. @ DNA Lounge

5/26 — Las Vegas, Nev. @ Adrenaline Sports Lounge

5/27 — San Diego, Calif. @ Brick By Brick

5/29 — Los Angeles, Calif. @ The Regent Theater

5/30 — Mesa, Ariz. @ Club Red-Mesa
Read More: Kobra and the Lotus, ’You Don’t Know’ – Video Premiere | http://loudwire.com/kobra-and-the-lotus-you-dont-know-video-premiere/?trackback=tsmclip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.