Bild 166 14/6 2020

Anna Bergendahl och Zain Odelstål spelar musik i radion, Zain berättar att det är årsdagen sedan hans mor gick bort.

Vidare säger han att det är viktigt att bevara sina föräldrar i minnet och vårda deras kärlek till sina barn.

Då hoppar mitt lilla hjärta till när minnen kommer till ytan, vilket de inte gör ofta lyckligtvis. Mor hade har jag räknat ut efteråt med google och över 35 inom psykiatrin. Achberger och i gränslandet till de flesta bokstavskombinationer sk borderline.

Far var lätt underbegåvad, blev en bråkstake och senare blandmissbrukare. Det var inte lätt att växa upp med dem. Far var ju inte hemma så ofta när jag började komma upp i ålder då jag minns.

Fick tidigt höra i 7-8 års ålder att jag äcklade min mor, förstod inte innebörden av de orden då som tur var. Det jag tog med mig upp i vuxen ålder var dåligt självförtroende, dålig självkänsla, det jag har blivit mycket bra är att ta hand om min egen ångest. Sedan till idag från 7-8 års ålder har det hänt en del, tar jag en annan gång.

(Bild tagen med Sony DSC HX 60)

3 svar på ”Bild 166 14/6 2020”

  1. Just borderline känner jag till, var tillsammans med en kvinna för närmare 30 år sedan som hade den diagnosen, det var verkligen inte lätt och därför upphörde den relationen. Låter som en ganska tuff uppväxt, hoppas du fått ut positiva saker av det trots allt.

  2. Livet med mor och far handlade i och om vad jag kommer ihåg att alltid känna av deras humör och mående, det kunde vara så illa att lilla jag fick gömma mig av rädsla och ångest, den känslan av att inte vilja vara i centrum av denna familj har i vuxen ålder gjort att jag än i dag drar mig ur en del sociala sammanhang…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.